Businessbg.net

Бизнес информация и каталог

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Полезна Изследвания Как да изберете най-изгодния хотел за почивка

Как да изберете най-изгодния хотел за почивка

Организирането на всяка ваканция включва няколко важни елемента – място, транспорт, хотел, храна, багаж, цел (почивка/релакс, разглеждане на забележителности, екстремни преживявания, забавления). Понякога богатият избор обърква пътешествениците като по този начин им създава излишни главоболия и разходи. Вижте как да изберете най-изгодния хотел за почивка без да се налага да правите компромис с удобството си.

С гледка или без?
Кой не би желал да се събужда в стая с панорамна гледка (необезпокоявана от строежи) към морския бряг, величествена планина или кристално езеро? Това  удоволствие със сигурност ще повдигне настроението Ви и ще Ви осигури една незабравима ваканция. За жалост, тази красотата си има цена, при това в повечето случаи – доста солена. Ако планирате почивка за цялото семейство или просто търсите по-нискобюджетен вариант е добре да направите компромис с живописната гледка. Имайте предвид, че ще можете да се насладите на пленителните пейзажи и извън хотела. Освен това можете да използвате спестените средства за сувенири или допълнителни мероприятия, екстри или услуги (сувенири, СПА процедури, туристически обиколки).

Любовта минава през стомаха.
Преди да си резервирате хотел е добре да проверите нивото и разнообразието на кухнята му. По-добре заложете на „семпло” място, което се слави с обилни (и вкусни) закуски и вечери, отколкото на лъскав вариант, който ще Ви остави „гладни”. Хубаво е предварително да проучите ресторанта (ресторантите), в който се сервират включените в пакета Ви хранения. Потърсете информация за него, отзиви от клиенти за ястията и обслужването, както и менюто му в интернет. Не забравяйте, че колкото по-добре се храните в хотела си, толкова по-приятна и евтина ще е Вашата почивка.

Поглезете тялото и сетивата.
Искате да си подарите релакс и блаженство, но без да харчите много пари? Най-изгодният вариант е да изберете хотел, който предлага разнообразни пакети с включен набор от услуги, екстри, СПА процедури или просто не таксува гостите си за използването им (басейн, сауна, фитнес). Имайте предвид, че ще Ви излезе много по-евтино да заложите на „по-скъп” вариант като пълен пансион или All Inclusive, отколкото да се спрете на най-икономичния, при който се доплаща за най-малкото нещо.

С деца на море (планина или екскурзия)
Преди да заведете цялото семейство на почивка е добре да помислите за настроението на най-малките. Хубаво е да изберете хотел, който има обособен кът за деца, в който малчуганите ще могат да играят на воля. Така от една страна Вие ще сте спокойни, а от друга – Вашите палавници ще са щастливи дори и да завали. Хотел „Монтесито” в София разполага с приказен детски център, разположен на два етажа и изпълнен с безброй пъстри съоръжения, играчки, книжки. Освен в забавните игри, децата ще могат да се включат и в някое от разнообразните ателиета по интереси, ръководено от най-грижовните аниматори.

 

Каталог фирми