Businessbg.net

Бизнес информация и каталог

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Полезна Анализи ДДД фирма – най-успешният метод за справяне с вредители

ДДД фирма – най-успешният метод за справяне с вредители

Днес съществуват различни фирми, предлагащи разнообразни услуги, необходими, както за офиса, така и за дома. Сред тях са ДДД фирми, фирми за почистване и други. В много случаи, в които хората се обръщат към професионална фирма, извършваща определен вид услуги, това е предшествано от един въпрос. И въпросът е „Защо не го направя сам/а?“. Обикновено това е свързано с финансовата страна и спестяването на излишни разходи. Казано по друг начин – „аз ще го свърша сам/а вместо да давам пари на фирма за същото“. Когато говорим за ДДД фирми и техните услуги, някои хора решават, че могат сами да се преборят с вредители и инсекти в дома си.

Дали това е ефективно решение? В много от случаите – не. А в случаите, в които борбата е завършила с успех, е спорно доколко са оправдани отделеното време, усилия и финанси.

На първо място е ефективността.
Първата стъпка в борбата с инсектите е правилното им идентифициране. Ако инсектите не бъдат правилно разпознати, няма как да се осъществи правилното им третиране с подходящите препарати. Въпреки множеството източници на информация, до които всеки има достъп, липсата на опит може да се окаже решаваща. Сравняването на снимки от интернет с вида на инсектите в дома не винаги е успешен подход в разпознаването на въпросните инсекти. Освен че отнема много време, не е и достатъчно точно. Инсектите биват различни видове и подвидове. Важното в случая е, че третирането на видовете е различно. И за да бъде успешна борбата, трябва да се разпознае точния вид на инсекта и според това да се избере подходящия препарат за третиране и съответно правилния начин. Професионалистите, работещи в ДДД фирма, са специализирани именно в това. Те имат необходимите знания и подготовка, за да идентифицират правилно инсектите.

И не на последно място имат много повече опит зад гърба си, така че могат да обърнат внимание на всички специфики в борбата с инсекти и вредители, дори и специфики, за които повечето хора не биха се досетили.

За правилното идентифициране и последващата обработка, и третиране най-ефективният метод е използването на услугите на ДДД фирма.

След разпознаването на вредителите е нужно третирането им с подходящ препарат. Тук отново е най-добре да се обърнем към ДДД фирма, където профисоналистите могат да определят какъв вид са инсектите и според това да подберат и подходящия препарат. По отношение на препаратите професионалистите имат по-широка гама от препарати, които използват за борба с вредителите. Така че те могат да преценят кой е най-подходящия и ефективен във всеки конкретен случай.

Няма универсален препарат за борба с вредителите. Ефективното третиране зависи от спецификите на вида инсект. Следователно няма как да има универсален и ефективен препарат. Третирането зависи от няколко основни неща – вида на вредителя, популацията му, устойчивостта му към отрови, местообитанието му. Предвид това универсалните препарати няма как да бъдат достатъчно ефективни. Възможно е да се постигне успех с тях, когато популациите са малки и е ясно точното местонахождение на вредителите, което да се третира. Но в повечето случаи ефектът е частичен или само временен. Вредителите намаляват или изчезват, но за известен период от време, след което отново се появяват.
По-лошото в тази ситуация е, че вредителите могат да развият резистентност към използвания препарат, така че при следващата поява той няма да бъде дори частично ефективен.
Най-ефективният подход при борбата с вредители е масивно третиране на местообитанието и пътищата, по които минават. Това се съчетава с превантивно третиране за предотвратяване на повторната поява. По тази причина ДДД фирма е най-успешният метод за справяне с вредителите.

Да не пропускаме цената...
Освен ефективност при борбата с вредители, цената също е важна. Всеки би искал максимална ефективност на минимална цена. Все пак качествените препарати и професионалния подход си имат цена. Но за тази цена се получава добър краен резултат – трайно премахване на вредителите.

Ако човек реши да се бори сам с вредителите в дома си, тогава естествено ще закупи препарати от търговската мрежа. В зависимост от пестицида и от обработваемата площ препарати биха стрували между 10 лв. и 80 лв. Колкото по-голяма е популацията, толкова повече намалява шанса за успех в битката с вредителите в дома с препарати от близкия магазин, независимо какво обещават рекламите на този препарат. Така че, ако обработваемата площ е голяма, по-добре директно да се обърнете към ДДД фирма. В противен случай ще е необходимо голямо количество препарати, закупени от магазина и отделената сума няма да е малка. Успехът обаче остава под въпрос и може да се окаже, че тази сума е „отишла на вятъра“. След което отново да се наложи да отделите пари за услугите на ДДД фирма.

Основният проблем на препаратите, продавани в магазините, е ниската концентрация на активното вещество. Това ги прави недостатъчно ефективни. Още един минус е невъзможността за правилно дозиране и третиране на точно определени места.

Не на последно място е безопасността. Едва ли са много хората, които при третиране у дома със закупени от магазина препарати, използват лични предпазни средства. Препаратите съдържат отровни вещества. Макар и в сравнително ниска концентрация, те са опасни – при вдишване и допир с кожата. Имайки предвид, че повечето такива препарати в магазинната мрежа са с пулверизатор, вдишването им е неизбежно. Допирът с кожа също. Така че предпазните средства са задължителни. 

Ако сте обработвали по някакъв начин инсектите...
Ако все пак сте обработвали с някакви препарати инсектите в дома си, запазете опаковката. При неуспешно третиране и повторна поява на инсектите, те вече имат резистентност към използваните срещу тях отрови. Когато се обърнете към специалисти от ДДД фирма, покажете им опаковките от използваните препарати. Така те ще знаят към какво са резистентни инсектите в дома и ще използват препарат с друго активно вещество, за да се преборят с тях.

 

 

Каталог фирми