Businessbg.net

Бизнес информация и каталог

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Полезна Анализи
Полезна информация за бизнеса, анализи, проучвания и пазарни данни

ДДД фирма – най-успешният метод за справяне с вредители

Днес съществуват различни фирми, предлагащи разнообразни услуги, необходими, както за офиса, така и за дома. Сред тях са ДДД фирми, фирми за почистване и други. В много случаи, в които хората се обръщат към професионална фирма, извършваща определен вид услуги, това е предшествано от един въпрос. И въпросът е „Защо не го направя сам/а?“. Обикновено това е свързано с финансовата страна и спестяването на излишни разходи. Казано по друг начин – „аз ще го свърша сам/а вместо да давам пари на фирма за същото“. Когато говорим за ДДД фирми и техните услуги, някои хора решават, че могат сами да се преборят с вредители и инсекти в дома си.

Дали това е ефективно решение? В много от случаите – не. А в случаите, в които борбата е завършила с успех, е спорно доколко са оправдани отделеното време, усилия и финанси.

На първо място е ефективността.
Първата стъпка в борбата с инсектите е правилното им идентифициране. Ако инсектите не бъдат правилно разпознати, няма как да се осъществи правилното им третиране с подходящите препарати. Въпреки множеството източници на информация, до които всеки има достъп, липсата на опит може да се окаже решаваща. Сравняването на снимки от интернет с вида на инсектите в дома не винаги е успешен подход в разпознаването на въпросните инсекти. Освен че отнема много време, не е и достатъчно точно. Инсектите биват различни видове и подвидове. Важното в случая е, че третирането на видовете е различно. И за да бъде успешна борбата, трябва да се разпознае точния вид на инсекта и според това да се избере подходящия препарат за третиране и съответно правилния начин. Професионалистите, работещи в ДДД фирма, са специализирани именно в това. Те имат необходимите знания и подготовка, за да идентифицират правилно инсектите.

Read more...
 

10 съвета за избора на дограма

1.    При избора на дограма на първо място следва да се обърне внимание на материала, от който ще бъде направена Вашата дограма – дърво, алуминий или PVC. Дървените дограми са с доказано добри качества, но и с висока цена. Дървеният материал, който се използва, трябва да бъде с високо качество, което определя и високата му цена. Обработката на материала и изработката на дограмата допълнително оскъпяват крайния продукт. По тази причина алуминиевите и PVC дограмите са предпочитани с оглед на качествата, който имат, наред с приемливата цена.

2.    Ако изискването за здравина на дограмата е водещо за Вас, то изберете алуминиевата дограма. Тя е много здрава, устойчива е на метеорологични влияния и големи температурни разлики. Тя се използва в случаите, когато изискванията за здравина са над обичайните.

Read more...
 

Преференциален кредит за земеделци

Специални условия, съобразени със сезонния цикъл и специфичния характер на дейността на земеделските производители, предоставя Сосиете Женерал Експресбанк по кредит Партньор АГРА. Те включват по-изгодна лихва от 4.99% за овърдрафти в лева и такса за управление от 0.49%. Максималният размер на заема, който земеделските производители могат да получат, е до 350 000 лева. Кредитите се отпускат за обортни средства, свързани с основната дейност на производителите.

Преференциалният кредитен продукт въвежда по-благоприятни условия за финансиране на земеделци на база различните плащания от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ), които те получават за обработваеми площи. Животновъдите и зеленчукопроизводителите, които са бенефициенти на директни плащания от ДФЗ също могат да се възползват от финасова подкрепа в размер до 75% от очакваната за текущата година субсидия..

За агропроизводителите, които са получили субсидии за обработваеми площи от ДФЗ за предходната година, условията на кредит АГРА предвиждат финансиране до 95% от размера на очакваната помощ, а за производителите, които ще получат подпомагане за първа година, банката предоставя до 80% от субсидията. От финансовата институция уточняват, че одобрението на финансирането не зависи от наличието на удостоверение за обработваеми площи.

Read more...
 

Бизнес светът на покера

В най-големите poker rooms в света се играе изключително интересен и вълнуващ покер. Една от най-популярните игри на покер е texas holdem poker. За тези от вас, които не са запознати с терминологията на играта на poker нека направим кратък обзор:

Read more...
 

Първата нискотарифна румънска компания

Blue Air е първата известна румънска супер нискотарифна авиокомпания, която организира авио полети до Лондон. Освен евтини самолетни билети компанията оферира и различни възможности за комбинирани ваканционни пакети с настаняване в хотел на клиентите в почивни бази, подобно на някои свои колеги в бранша. Създадена през 2004 година със седалище в Букурещ Румъня, Blue Air извършва чартърни полети. Освен това авио компанията предлага и карго услуги на своите клиенти. Към 2009 година авиопревозвача разполага с база от 8 нови самолетна и вече има бази вече не само в Букурещ, но и в Арат и Бакъу. При това, освен от възможност за интернет резервация на самолетни билети за пътуване, клиентите могат да се възползват и от преференциалните цени, които фирмата предлага на участниците в програмите за лоялни клиенти.

Друга авио компания, която също се радва много добра репутация и голяма популярност е ирландската Ryan air. Макар седалището на компанията да е в Дъблин, основният център се намира на аеропорт Стемпстед в Лондон. Създадена през 1985 година, тя е сред първите евтини авиокомпании в Европа и най-голямата в момента. Днес Райън ер изпълнява над 500 полета до различни точки из цяла Европа и северна Африка.

 


Каталог фирми