Businessbg.net

Бизнес информация и каталог

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Начало Полезна Анализи
Полезна информация за бизнеса, анализи, проучвания и пазарни данни

Приложение на хартиените торбички

Излишно е да казваме, че внимателно опакованият продукт веднага се сдобива с допълнителна стойност. Когато става дума за опаковане и е намесен бизнес, нещата става още по-интересни. Тогава хартиената торбичка говори не само за престижа на компанията, но и за ценностите, които тя изповядва, за посланията, които изпраща на своите клиенти, и за нивото й на професионализъм.

Представителността е изключително важна в наши дни.

Съвременният пазар предразполага към използването на един и същи продукт многократно. В огромния списък са и хартиените торбички. На пръв поглед те може да изглеждат неудачен избор, но през годините са доказали, че са изключително удобни, издръжливи, гъвкави откъм приложение, екосъобразни и стилни.

От доста време на пазара има тенденция хартиените опаковки да се изработват от eco-friendly
материали. Те служат като алтернатива на найлоновите торбички, които са си изградили доста лоша репутация сред много хора. На никого не е приятно да вижда найлончета по поляните, градинките и дърветата. Особено по дърветата.

Колкото до хартията, тя е екологично по-отговорна. Освен това е биоразградима и може да се използва многократно. Не на последно място е удобна за употреба, а най-хубавото е, че при професионален подход може да изглежда доста привлекателна.

В наши дни хартиени торбички се предлагат почти навсякъде, едва ли не във всеки един магазин за хранителни стоки. Много световни брандове залагат на хартиени торби, за да опаковат продуктите си – дрехи, парфюми, обувки и т.н. Опаковката не само служи, за да символизира щадящата политика към околната среда, но и е реклама. Буквално „носи“ върху себе си логотипа, слогъна и т.н.

Като промо опаковка хартиените торбички са намерили широко приложение като:

 • опаковки за изложения и конференции: в тях компаниите слагат набор от рекламни материали, химикалка, тефтерче и т.н.
 • опаковки за корпоративни сувенири – това са традиционни подаръци, които компаниите правят една на друга. Логично е, че трябва да бъдат опаковани във фирмен стил.
 • създаване на корпоративен имидж – здравата и елегантна хартиена торбичка с удоволствие ще бъде използвана от служителите в компанията. По този начин тя се превръща в „жива“ реклама, която обикаля града. Няма маркетинг отдел, който да не се възползва от този подход.

Ако вече сте решили че и вие искате да покажете на света вашият бранд чрез рекламни хартиени торбички може да го направите много лесно. Просто посетете сайта на Елит Трейд Инженеринг където ще може да разгледате богатото портфолио от изработени торби и да направите безплатна консултация или направо да поръчате. Надяваме се че сме ви били полезни и ви пожалаваме ви успех с продажбите.

 

Избор на абсорбатор според конструкция и начин на инсталиране

Как да си избера абсорбатор?

Специфичността на кухненското пространство изисква поддържането на чистотата на въздуха, а това налага необходимостта от кухненски абсорбатори със специфични характеристики. При избора им, обърни внимание на следните показатели:

 • естетически показатели, определящи как да поставите уреда в интериора;
 • форма;
 • размер;
 • мощност;
 • принцип на действие.

Кухненските абсорбатори са с разнообразни технически параметри и са в различни ценови категории. Предназначението им е да филтрират въздуха в зоната за готвене.

Според конструкцията разграничаваме следните видове:

свободностоящи (самостоятелни, стандартни, плоски);

Те са стандартни (традиционни или класически) с широчина от 50 cm., 60 cm. или 90 cm. Имат плосък корпус и се монтират непосредствено на стената или под окачен кухненски шкаф над печката. Предлагат се с един или с два мотора тип "вентилатор", работещи както за изсмукване на въздух, така и за рециркулация. Обикновено са в режим на рециклиране и се нуждаят от еднократен филтър с активен въглен за задържане на фините частици. Някои от тях работят в непрекъснат режим, по-скъпи са и се инсталират по-трудно. Почистват въздуха по-ефективно и не се налага употребата на филтри с активен въглен.

Те са сред най-евтините, лесно се сглобяват, но премахват миризмите частично. Предпочитани са от онези, които ценят практичността и искат да си осигурят необходимото ниво на комфорт без допълнителни разходи. Компактни, опростени, удобни, достъпни, заемат минимално пространство и се вписват във всякакви интериори.

Pyramis 065028601 Essential Classic 60 2 мотора White https://electron.bg/pyramis-065028601-essential-classic-motora-white-p-305925.html

Свободностоящ двумоторен абсорбатор за монтаж под шкаф с размер 60 cm. Управлението му се извършва с Push бутони. Максималният капацитет на засмукване е 460 м³/ч., мощността 2х95W, нивото на шума 55dB. Разполага с два метални филтъра и с възможност за използване на филтри с активен въглен.

за вграждане;

Вградените (интегрираните) лесно се монтират в окачен кухненски шкаф, така че въздуховодът е вътре, а видима остава само долната част. Благодарение на тази конструкция, те са скромни и функционални, допълващи интериора на кухнята. Плъзгащият се панел увеличава повърхността на входящия въздух и улеснява управлението. Такива модели се наричат полуинтегрирани.

 

Teka TL 6310 Е.359.БЯ https://electron.bg/teka-6310-e359bia-p-325934.html

Телескопичен абсорбатор за вграждане с размер 60 cm. Двумоторен, с механично управление и с три степени на мощност. Максимален капацитет на засмукване 332 м³/ч. С издърпващ се преден панел, с два метални филтъра и с халогенно осветление. С ниво на шум на минимална степен 56 dBA, на максимална степен 65 dBА. Енергиен клас E.

Видове абсорбатори за вграждане

Абсорбаторите винаги се намират над печката. В зависимост от месторазположението си се разделят на окачени и вградени. Според начина на на инсталация окачените са ъглови (монтират се в ъгъла на кухнята, прикрепени към стената, но се срещат сравнително рядко), каминни (най-търсени) и островни. Куполната форма на тялото им позволява ефективно улавяне на изпаренията.

декоративни, напълно интегрирани;

Декоративните абсорбатори не само пречистват въздуха по време на готвене, но са също истински изделия на модерното изкуство - функционални, със стилен дизайн и с изчистени линии. T-образните модели са представени в различни версии и дизайн. Избират ги онези, които държат на само на техническите характеристики, но но и на естетиката, стила и красотата на дома си.

При някои модели въздухът се изтегля чрез вентилатор и имат система от филтри, докато онези, които работят само в режим на рециркулация, са много удобни по отношение на монтажа, защото не се нуждаят от отдушник. Вентилаторът им е мощен и достатъчно тих, позволяващ ефективно изтегляне на въздуха. Могат да бъдат под формата на панели, прикрепени към стената зад печката или да се простират от повърхността на работната маса до печката, когато е необходимо, и да се скриват обратно след готвене.

Electrolux EFG60563OX https://electron.bg/electrolux-efg60563ox-p-324190.html

Аспиратор за пълно вграждане с размер 56 cm. С уникална технология с ниска консумация на енергия, ниско ниво на шум и максимално чист въздух. Разполага със система Hob2Hood за безжична връзка с котлон. Капацитетът на засмукване е 485 м³/ч. Има три степени на мощност + интензивна. Разполага с карбонов филтър и два алуминиеви филтри и LED осветление. Максимално и минимално ниво на шум (високо/ ниско) -  67/46dB.

каминен тип;

Получили са името "камина", поради външна прилика с камините вентилационни системи. През последните години се превърнаха в най-разнообразната група въздухопречиствателни устройства. Отличават се с наличието на широк "купол" за улавяне на въздух над печката и с издигащата се тръба. Обикновено са снабдени с въздуховод, позволяващ да се премахне изпарението от помещения

EUROLUX By FABER GEMMA EG8 X A60 https://electron.bg/eurolux-faber-gemma-eg8-a60-p-322496.html

Свободностоящ декоративен аспиратор с размер 60 cm. С електронно управление, с три степени на скорост + интензивна и с капацитет на засмукване 685 м³/ч. Моторът е от ново поколение - ENERGY мотор EG - 8. Има метални касетъчни филтри, халогенно осветление, система за бърз монтаж и демонтаж. Минимално ниво на шум / EN 60704-3 / - 45 dB (A). Енергиен клас C.

островен тип;

Ако кухнята е голяма, за удобство на домакинята печката може да бъде поставена в центъра, образувайки "остров". Същото наименование има и абсорбаторът над нея.

Моделите тип "остров" са считани за най-елитните в категорията. Основното им предимство е възможността да се поставят навсякъде в кухнята, а не само до стената. Могат да се фиксират към тавана, така че да са дори и в средата на стаята, което е особено удобно за кухнята. Функционалността им не се ограничава до няколко скорости, осветление и противовъзвратен клапан, но можете да намерите модели с таймер, интензивен режим и дори контролен панел.

Изпускателната тръба на острова е проектирана за монтаж над плочите. Закрепват се към тавана посредством кабели или телескопична тръба и могат да извършват отделяне и филтриране на въздуха.

Дизайнът им е толкова разнообразен, колкото и свойствата, за да допълни имиджа на кухнята. Същевременно са едни от най-мощните и бързо отстраняват миризмите. Обикновено ширината им на вграждане е около 90 cm.

 

ДДД фирма – най-успешният метод за справяне с вредители

Днес съществуват различни фирми, предлагащи разнообразни услуги, необходими, както за офиса, така и за дома. Сред тях са ДДД фирми, фирми за почистване и други. В много случаи, в които хората се обръщат към професионална фирма, извършваща определен вид услуги, това е предшествано от един въпрос. И въпросът е „Защо не го направя сам/а?“. Обикновено това е свързано с финансовата страна и спестяването на излишни разходи. Казано по друг начин – „аз ще го свърша сам/а вместо да давам пари на фирма за същото“. Когато говорим за ДДД фирми и техните услуги, някои хора решават, че могат сами да се преборят с вредители и инсекти в дома си.

Дали това е ефективно решение? В много от случаите – не. А в случаите, в които борбата е завършила с успех, е спорно доколко са оправдани отделеното време, усилия и финанси.

На първо място е ефективността.
Първата стъпка в борбата с инсектите е правилното им идентифициране. Ако инсектите не бъдат правилно разпознати, няма как да се осъществи правилното им третиране с подходящите препарати. Въпреки множеството източници на информация, до които всеки има достъп, липсата на опит може да се окаже решаваща. Сравняването на снимки от интернет с вида на инсектите в дома не винаги е успешен подход в разпознаването на въпросните инсекти. Освен че отнема много време, не е и достатъчно точно. Инсектите биват различни видове и подвидове. Важното в случая е, че третирането на видовете е различно. И за да бъде успешна борбата, трябва да се разпознае точния вид на инсекта и според това да се избере подходящия препарат за третиране и съответно правилния начин. Професионалистите, работещи в ДДД фирма, са специализирани именно в това. Те имат необходимите знания и подготовка, за да идентифицират правилно инсектите.

Read more...
 

10 съвета за избора на дограма

1.    При избора на дограма на първо място следва да се обърне внимание на материала, от който ще бъде направена Вашата дограма – дърво, алуминий или PVC. Дървените дограми са с доказано добри качества, но и с висока цена. Дървеният материал, който се използва, трябва да бъде с високо качество, което определя и високата му цена. Обработката на материала и изработката на дограмата допълнително оскъпяват крайния продукт. По тази причина алуминиевите и PVC дограмите са предпочитани с оглед на качествата, който имат, наред с приемливата цена.

2.    Ако изискването за здравина на дограмата е водещо за Вас, то изберете алуминиевата дограма. Тя е много здрава, устойчива е на метеорологични влияния и големи температурни разлики. Тя се използва в случаите, когато изискванията за здравина са над обичайните.

Read more...
 

Преференциален кредит за земеделци

Специални условия, съобразени със сезонния цикъл и специфичния характер на дейността на земеделските производители, предоставя Сосиете Женерал Експресбанк по кредит Партньор АГРА. Те включват по-изгодна лихва от 4.99% за овърдрафти в лева и такса за управление от 0.49%. Максималният размер на заема, който земеделските производители могат да получат, е до 350 000 лева. Кредитите се отпускат за обортни средства, свързани с основната дейност на производителите.

Преференциалният кредитен продукт въвежда по-благоприятни условия за финансиране на земеделци на база различните плащания от Държавен фонд Земеделие (ДФЗ), които те получават за обработваеми площи. Животновъдите и зеленчукопроизводителите, които са бенефициенти на директни плащания от ДФЗ също могат да се възползват от финасова подкрепа в размер до 75% от очакваната за текущата година субсидия..

За агропроизводителите, които са получили субсидии за обработваеми площи от ДФЗ за предходната година, условията на кредит АГРА предвиждат финансиране до 95% от размера на очакваната помощ, а за производителите, които ще получат подпомагане за първа година, банката предоставя до 80% от субсидията. От финансовата институция уточняват, че одобрението на финансирането не зависи от наличието на удостоверение за обработваеми площи.

Read more...
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 2

Каталог фирми