Businessbg.net

Бизнес информация и каталог

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Начало Новини
Новини за бизнеса, фирмите и пазарите

Българо – индийски бизнес форум в х-л Кемпински

На 04 юни 2015 г. в зала „Силует“ на „Кемпински хотел Маринела”, гр. София, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, съвместно със Съвета на европейските търговски камари в Индия/Мумбай, организира Българо-индийски бизнес форум с провеждане на двустранни срещи.Целта на бизнес визитата е да бъдат активизирани търговско-икономическите отношения на Индия със страните от Централна и Източна Европа, да бъдат разкрити нови възможности за търговско сътрудничество и партньорство в рамките на МСП, както и да бъдат проучени нови пътища за двустранни инвестиции в съответните държави.

В индийската бизнес делегацията са включени 11 представители на индийските делови среди – производители и търговци, от различни сектори на индийската икономика: автомобилна индустрия, алтернативна/ соларна енергия, инженерство/ електротехника, информационни технологии, логистика и международни морски превози, производители на суровини и текстил, огнеупорни материали и керамика.

Във връзка с гореизложеното, ИАНМСП отправя покана за участие във форума към заинтересовани фирми. Желаещите следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма в срок най-късно до 02 юни 2015 г. на е-mail адрес: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Дата и час на провеждане: 04 юни 2015 г., 10:00 часа.

Място на събитието: Зала „Силует“, „Кемпински хотел Маринела”, гр. София

Програма за провеждане на Българо-индийския бизнес форум с двустранни срещи, 04 юни 2015 г., „Кемпински хотел Маринела”, гр. София:

 

Час

Дейност

09.30 - 10.00

Регистрация на участниците

10.00 – 12.00

Официално откриване на форума

12.00 - 12.30

Кафе пауза

12.30 – 15.30

Провеждане на двустранни бизнес срещи с участниците

 

Най-добра българска фирма на годината

Конкурс Най-добра българска фирма

"ПОБЕДА" АД спечели приза в категория „Средни и големи фирми“ в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“. Компанията е основана през 1929 г. и е един от водещите производители на захарни изделия в България.

Подгласници в една от основните категории станаха фирмите "ФЕРМАТА" АД (производство на месни продукти) и "РУДИ-АН" ЕООД (производство на мебели за дома и офиса).

В категорията „Микро и малки български фирми“ отличие получи „АТМ ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД. Компанията предлага комплексни услуги в областта на асемблирането на електронни печатни платки, монтаж на модули и системи. На второ и трето място бяха класирани съответно фирма „ИЛИНА“ ООД, които се занимават с производство на алуминиева и pvc дограма, и "ГЛАСКО" ООД – производител на качествено обработени стъкла и огледала.

Отличие в категория „Стартиращ бизнес” получи образователният портал „УЧА.СЕ”, следван от ИТ компанията „АКСИДИА” АД и производителят на системи за изпълнение на парашутни скокове - “АДВАНСЕД ПАРАШУТ СИСТЕМС” ЕООД”.

Read more...
 

Близо 40% увеличение на активите на КТБ за 2012 г.

КТБС 566 млн. лв. или 11,17% са се увеличиви активите на Корпоративна търговска банка (КТБ) в последното тримесечие на 2012 г. Това показва междинният доклад за дейността за периода на КТБ, публикуван на сайта на банката.

За цялата 2012 г. увеличението на активите на Корпоративна търговска банка е с 39,4% до 5,64 млрд. лв. Според данни на Българска народна банка (БНБ) по сума на активите КТБ е на седмо място към края на ноември миналата година с дял от активите на банковата система в размер на 6,72%.

Финансовият резултат на КТБ за 2012 г. по неодитирани данни е нетна печалба в размер на 56,6 млн. лв. Има отклонение от планираната стойност в размер на 5,4%, а спрямо края на 2011 г. печалбата е със 7,2% по-малка, се казва още в доклада на банката. В абсолютни стойности печалбата е с 4,4 млн. лв. по-малка, показват още данните.

Read more...
 

Рекорден в стокообмена Германия-България за 2011 г.

Близо 4,5 млрд. евро е достигнал стокообменът между Германия и България за 2011 г. За сравнение, границата от 4 млрд. евро. е била достигана последно преди четири години - през 2008 г.

В сравнение с предходната 2010 година външнотърговският оборот се е покачил с 14 на сто. Силно изразен е износът на България към Германия, като за последните десет години се е утроил и през 2011 г. е достигнал 2,1 млрд. eвро (+ 21 % в сравнение с 2010 г.). Увеличение се наблюдава и при вноса ни от Германия, който за изминалата година е достигнал 2,4 млрд. eвро (+8,5 % в сравнение с 2010 г.).

 

На първо място сме по бизнес климат в Европа за 2012 г.

България заема първо място в Европа по състояние на бизнес климата за 2012 г. Това показва изследване на Eurochambers – европейската асоциация на търговско-промишлените палати и най-представителната организация на бизнеса на Стария континент. Изследването се базира на анкети сред членовете на асоциацията, които споделят очакванията си за развитието на техния бизнес.

Read more...
 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/detetoor/public_html/businessbg.net/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 2

Каталог фирми